moederdag kado

Vertel een vriend


moederdag verrassing
Geef hier de naam en het emailadres van je kennis op zodat je de kennis op de hoogte kan stellen van deze moederdag website. We slaan het e-mailadres van je kennis NIET op!

moederdag cadeau
Je naam  
Je eigen emailadres  
Naam kennis  
E-Mail kennis  

  
moederdag ontbijt
Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. In de Verenigde Staten, AustraliŽ, BelgiŽ, Nederland en vele andere landen valt Moederdag op de tweede zondag in mei. In de omgeving van Antwerpen wordt Moederdag op 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, Sainte- Marie of Moederkesdag) gevierd, sinds 1913. In Frankrijk is het Moederdag op de laatste zondag van mei - tenzij Pinksteren op die dag valt, dan is het de eerste zondag in juni. In Spanje wordt El dŪa de la Madre de eerste zondag in mei gevierd. In het Verenigd Koninkrijk valt Moederdag op de vierde zondag van de vastenperiode, dus drie weken voor Pasen.

Moederdag werd in 1908 bedacht door Anna Jarvis uit West Virginia in de Verenigde Staten. De feestdag heeft zich in zijn huidige vorm vanuit de Verenigde Staten over de rest van de westerse wereld verspreid.

In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag tegenwoordig in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en cadeaus en huishoudelijke taken moeten, voor zover dat niet al gedaan werd, door vader en de kinderen worden verricht. Vaak hebben de kinderen op school cadeaus gemaakt.

Bron: Wikipedia
moederdag ontbijt

© copyright MOEDERSDAG.NL - Webdesign: Omnisite Webservices

ONZE ANDERE SITES:
Nederland: Valentijnzdag.nl | Moedersdag.nl | Vadersdag.nl | Sinterklaaz.nl | Kerstmiz.nl
moederdag 2024

NIEUWSBRIEF


Meld je aan voor onze moederdag nieuwsbrief en ontvang aanbiedingen per e-mail.
Vul hieronder je e-mailadres in:


VERTEL EEN VRIEND


Stel je kennissen op de hoogte van deze moederdag website. Klik hier
Moedersdag.nl